Home » BLOG » Uitlaat verchroomd

Uitlaat verchroomd

Bij het stylen van een auto wordt de uitlaat verchroomd in veel gevallen. Dit is niet altijd mogelijk, en dit heeft met meerdere zaken te maken. Bij oudere auto’s kan het bijvoorbeeld zijn dat de uitlaat in die mate is verroest dat deze bij het schuren gewoonweg te dun wordt, waardoor deze niet goed meer is wanneer u de uitlaat verchroomt. U kunt dan natuurlijk wel een nieuwe uitlaat monteren onder de auto. Veel mensen besluiten dan direct een einddemper te kopen. Andere mogelijkheden zijn om slechts onderdelen voor de uitlaat te kopen of om direct te kiezen voor een opmaat uitlaat. Uiteraard heeft uw keuze invloed op de nieuwe uitlaat prijs.

 

Wanneer u een uitlaat opnieuw verchroomt

Uiteraard zijn er auto’s die worden aangekocht, tweedehands of nieuw, met een verchroomde uitlaat. Het is in dit geval mogelijk om de uitlaat opnieuw te laten verchromen wanneer dit nodig is. Voordat het verchromen van de uitlaat kan plaatsvinden moeten eerst alle oude lagen van de uitlaat worden verwijderd. Dit kan lak, nikkel of bijvoorbeeld chroom zijn. Uiteraard is het vervolgens belangrijk om alle aanwezige roest te verwijderen. De uitlaat wordt voor deze werkzaamheden door ons in bijtende baden gelegd. Dit is vaak niet mogelijk wanneer u besluit om zelf een uitlaat te maken met een laag chroom. Dit heeft te maken met de relatief hoge kosten hiervan.

 

De werkwijze bij het verchromen van de uitlaat

Wanneer wij een uitlaat verchromen, dan wordt deze na de bijtende baden geslepen en geborsteld. Uiteindelijk wordt deze door ons gepolijst. Vooral het nodige slijpen kan bij ernstig verroeste uitlaten problemen opleveren, omdat er oneffenheden kunnen ontstaan of omdat het materiaal niet meer de benodigde dikte heeft. Dit is direct vast te stellen en in de meeste gevallen is het dan aan te raden om een andere uitlaat voor de auto te kopen. Om een betere bescherming tegen corrosie te realiseren kunnen wij de uitlaat eerst verkoperen en weer polijsten. Vervolgens gaan wij over tot het vernikkelen van de uitlaat. Deze laag, ook wel de kleurlaag genoemd, is de dikste laag die wordt aangebracht voorafgaande aan het aanbrengen van de laag chroom. Tot slot wordt de uitlaat verchroomd, waardoor deze een hoogglans afwerking krijgt.

 

Prijzen uitlaat auto verchromen

Het zelf verchromen van een uitlaat is vaak niet mogelijk, vooral omdat er hoge stroomsterkten en bijtende baden nodig zijn. De prijzen van het verchromen van de uitlaat zijn relatief hoog. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er veel arbeidsintensiteit komt kijken bij het proces. U kunt contact met ons opnemen voor een inschatting van de prijs. En voor extra informatie kijk hier.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *