Home » BLOG » Hoe kun je de waarde van een oldtimer verhogen?

Hoe kun je de waarde van een oldtimer verhogen?

Het is goed om de oldtimer waarde te kennen wanneer je een oldtimer wilt kopen, maar wanneer je een oldtimer wilt verkopen dan zoek je natuurlijk naar manieren om de dagwaarde van de auto te verhogen. Bereken de dagwaarde auto om te kijken wat deze nu is. Er zijn zeker tips die je kunnen helpen om de oldtimer waarde wat omhoog te brengen. Natuurlijk hebben wij de belangrijkste tips voor je op een rijtje gezet.

 

  1. Laat de auto stralen

Iemand die een oldtimer wil kopen komt de auto natuurlijk eerst bekijken. Voor deze bezichtiging is het belangrijk om de auto letterlijk te laten stralen. Zorg ervoor dat deze helemaal goed schoongemaakt is aan de binnenkant en maak gebruik van speciale (dashboard)sprays om het interieur meer glans te geven. Maak ook de buitenkant van de auto goed schoon en gebruik een goede wax om de lak meer te laten glanzen. Een goed uitziende oldtimer heeft standaard meer waarde dan een oldtimer die stoffig en vuil is. Op de homepage kunt u meer zien over het laten stralen van uw auto.

 

  1. Hoe zien de wieldoppen eruit?

We pakken allemaal wel eens per ongeluk een stoepje mee in de bocht en opspattende steentjes zijn ook niet altijd te voorkomen. Wieldoppen kunnen hierdoor snel beschadigen. Een groot voordeel is dat wieldoppen niet erg duur zijn en daarom relatief goedkoop te vervangen zijn. Nieuwe wieldoppen maken een goede indruk en geven de auto een betere uitstraling. Het vervangen van beschadigde wieldoppen zorgt dan ook voor een betere dagwaarde van de auto. Ook kunt u de velgen vervangen, dit kan ook veel doen aan de uitstraling.

 

  1. Behandel de stootstrippen

Veel oldtimers hebben last van droge en verkleurde stootstrippen. Dit zorgt ervoor dat de auto er minder goed uitziet. Dit probleem is op te lossen door een speciale spray te gebruiken. Hiervoor is bumperspray uitstekend te gebruiken. Deze spray zorgt ervoor dat de stootstrippen er weer bijna als nieuw uitzien. Uiteraard kunt je er ook direct de kunststof bumpers mee behandelen, indien deze van kunststof zijn natuurlijk, om meer glans aan de bumpers te geven. De oldtimer waarde zal hierdoor zeker stijgen.

 

  1. Controleer de nummerborden

De nummerborden, zeker de kentekenplaat aan de voorkant van de auto, krijgen door de jaren heen veel te verduren. Soms is een schoonmaakbeurtje voldoende, maar wanneer er duikjes of krommingen in de platen te zien zijn, dan is het zeker het overwegen waard om nieuwe nummerborden aan te schaffen. Deze zijn te verkrijgen via het RDW. Het lijkt misschien niet belangrijk, maar een slechte uitstraling van de kentekenplaten kan de dagwaarde van de auto omlaag halen. Beter is het dan om de nummerborden door nieuwe te vervangen.

 

  1. Plaats nieuwe automatten

Wie een oldtimer wil kopen ziet graag een net interieur. Bij oldtimers is het vaak zo dat de matten niet bepaald representatief meer zijn. Een beurtje met de stofzuiger helpt niet altijd meer. De matten zijn toch wel erg aanwezig in de auto. Mochten deze erg vuil of kapot zijn, vervang deze dan door nieuwe matten. Eventueel kan je wel de originele matten bij de auto doen bij verkoop. Nieuwe automatten zijn niet al te duur, maar zorgen wel voor een verhoging van de oldtimer waarde.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *